PROMOSI NOTA CENDAWAN 2011

PERCUMA PANDANGAN @ KOMEN @ IKLAN DISINI

ProjekCendawan 0 Komen & pandanganPada 2-9 Jun 2008, pihak projekcendawan.com berkesempatan untuk ke negeri Sabah diatas urusan projek baru dibawah Usahawan Tani Trading untuk melabur bentuk perniagaan berasaskan pertanian dan hasil tani. Semasa berada di Sabah, saya juga sempat untuk melihat Muzium LingZhi yang terletak di Kg kepayan, berhampiran dengan lapangan terbang Kota Kinabalu. Sabah. Saya pun tidak mengetahui bahawa terdapat muzium Lingzhi yang terdapat di negara ini yang berasaskan cendawan lingzhi liar.

Saya amat tertarik dengan maklumat dan produk hasil tani dari hutan Borneo khususnya Cendawan Lingzhi liar. Besar-besar belaka. Lagi besar dari cendawan Lingzhi yang ditanam di ladang. Lingzhi sudah digunakan sebagai ubat herba sejak beberapa ribu tahun dahulu. Keberkesanannya telah diiktiraf sejak berzaman. Ia amat berharga sekali dan merupakan tumbuhan yang jarang. Herba ini amat bagus untuk menguatkan daya ketahanan badan. Ia berlainan dari lain-lain ubat herba dan pemakanan di mana hanya bermanfaat untuk penyakit tertentu dan mengkhasiatkan badan semata-mata. Pada hakikatnya, lingzhi dapat mengaktifkan organ, menggiatkan metabolisme dan menguatkan daya ketahanan badan. Jom tengok antara gambar yang sempat saya tangkap untuk semua peminat cendawan.


JENIS-JENIS LINGZHI LIAR DI HUTAN SABAH.Lingzhi Merah
Juga dikenali sebagai Danzhi. Pahit, sederhana sifat, tidak bertoksik, dapat memulihkan tenaga dan mententeramkan jiwa.


Lingzhi Ungu
Juga dikenali sebagai lingzhi kayu. Sederhana sifat, tidak bertoksik, dapat menguatkan tulang, mengelakkan artritis dan menghindarkan keletihan.


Lingzhi Kuning
Juga dikenali sebagai lingzhi emas. Pahit manis, sederhana sifat dan tidak toksik, baik untuk perut dan mententeramkan jiwa.


Lingzhi Putih
Juga dikenali sebagai lingzhi jed. Sederhana sifat dan tidak toksik. Baik untuk mengelakkan batuk, menguatkan paru-paru, mententeramkan jiwa dan memperbaiki kekuatan badan.


Lingzhi Hitam
Juga dikenali sebagai Hsuanzhi. Sederhana sifat, memudahkan kencing dan memperbaiki fungsi buah pinggang.


Lingzhi Hijau
Juga dikenali sebagai lingzhi naga. Masam, sederhana sifat, tidak toksik. Dapat membenderangkan mata dan mententeramkan jiwa.


Antara Produk keluaran
LKH Natural Lingzhi di
Sabah.
Bahan-Bahan Aktif LKH Wild Lingzhi:

Polisakarida:

Menguatkan sistem imun, anti-kanser, pancaran radiasi, menggiatkan sintesis asid nukleik dan protein.

Germanium::

Lingzhi mengandungi 5 kali ganda lebih banyak germanium dari ginseng. Germanium dapat menggiatkan peredaran darah dan melembutkan kulit.

Asid Ganoderik:

Menyeliakawal tekanan darah, memeras sel-sel kanser, mengelakkan alergi, menguatkan fungsi hati dan mengurangkan paras lemak darah.

Serat lingzhi:

Mengurangkan paras kolesterol, mengelakkan kekerasan arteri, sembelit, kencing manis, tekanan darah tinggi, thrombus dll.

Bio-Alkali:

Mengurangkan gangguan koronari dan penghausan oksigen di dalam miokardial.

Asid Amino,Vitamin & Mineral:

Mengaktifkan sel, untuk awet muda, melancarkan saluran darah, memperbaiki kulit dan menggiatkan metabolisme.

Protein Mikro:

Memperbaiki daya ketahanan, anti-alergi, menguatkan hati dan mengelakkan kencing manis.Antara cendawan Lingzhi liar yang dikutip dari hutan Sabah.


Sekali tengok macam batang kayu balak sahaja :)


Masih tidak percaya lagi ?? Mari kita ukur. Lihatlah lebarnya.


Cendawan Lingzhi yang dipaparkan di outlet LKH Natural Lingzhi. Jadi sesiapa yang melalui di dalam lapangan terbang pasti akan terlihat koleksi cendawan Lingzhi liar ini.


Besarnya...

Antara yang terkumpul... Di dalam hutan lagi banyak!!

Jadi kepada yang ingin melawat Muzium Lingzhi,
boleh berhubung maklumat yang diberi di bawah.
Isnin - Ahad: 9.30pagi - 6.00 petang
Off Jalan Lintas,
Jalan Kg. Kepayan,
Lorong Kepayan 2,
88200 Kota Kinabalu
Tel: 088-725555
( De Choice Sdn. Bhd. )016-8399367 ( Johnny Voon )


0 Komen & pandangan: